Fritt följ

I lördags var det en fem timmars kurs i fritt följ. Sex fina ekipage med hundar var anmälda!

Vi började med genomgång och presentation.

Golden, två schäfrar, aussie, cocker och pudel! Olika raser, alla jättefina!!!

Man kan ju undra hur man kan hålla på med ett moment i fem timmar, men det var inga problem. Det är så kul med fritt följ! Kan pyssla med det hur mycket som helst tror jag!

Viska var med och fick visa mina tankar och hur jag tänker i min träning. Hon är en sådan fin kurshund att ha. Enkel och duktig. Och glad!

120923 392

Jag är ingen analytiker så i träningen. Tränar enkelt, så lite attiraljer som möjligt! Det ska vara energi i det, lustfyllt och känsla mellan hund och förare. Jag kan hellre tumma på en detalj min hund har svårt för, bara känslan är bra! Det andra får man jobba vidare på, men det är svårt om man inte har känslan, av samhörighet och att man gör det tillsammans!

Vi fokuserade mycket på position, belöningar, tävling kontra träning. Belöningssignal osv… Filmade

Jag är så imponerade av förarna som jobbade och slet med sina hundar. Lyssnade jobbade igen. Skrattade och bjöd på sig själva. Ett underbart gäng att arbeta med!

Sedan for jag till djuren och tog ut hundarna. Segra och Viska var med men de fick ju inte röra sig så. Speciellt inte Segra,,,, och hon blir ju mindre kul att ha inne utan sin promenad och få springa! Det spritter i hennes kropp!

Då jag frös och frös så blev det en kort sväng och sedan springa i snön mellan husse och mig. Så hon fick ett rejält springpass i benen. Det behövde hon! Gasa ur sig! Hon är så städad i lydnaden så när hon kommer ut blåser hon ur sig verkligen!

Viska fick  vara med lite och springa och fixade det bra. Har inte sett någon stelhet nu. Så skönt att det blev bra. Var lite orolig där. En bov i dramat kan vara att jag slutade med musslan då den var slut. Nu äter hon den och sitt glucosamin med musslan i igen och det känns bra! Det gör sitt i alla fall!

Hundarna var trötta och nöjda och jag tinade upp!

 

 

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fritt följ

  1. nike2004 skriver:

    Reblogga detta på My Blog.

    Gilla

  2. Bintan skriver:

    Vad är fritt följ? Är det som det låter, att hunden följer dig vart du går? 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s