Segra

Qbas Exi, min Segra. Min trogna följeslagare som finns där bredvid mina ängel Nike.

Segra är en underbar hund. På alla sätt.

Arbetsmässigt är hon en ren spår och skyddshund. Lydnaden har hon jättedålig drift i. Ingen naturlig följsamhet. Ingen naturlig känsla för att ta kontakt. Haft dåligt föremålsintresse som mindre, det fick vi jobba mycket med. Vet att fler i kullen/linjerna fått jobba med det. Men det är bra nu, så det fungerar bra!

I spåret går hon fint, bra tempo och markerar fint numer.

Skyddet gick hon superbra i. Bra bett och fia bevakningar.  I våras skadade hon carpal leden och bogarna i skogen så vi har varit konvalcenta sedan i april. Så inget skydd sedan dess.

Segra är en ganska stor tik, på 37 kg, 62 cm hög.

Hon är av den allvarligare modellen. Så man får ha huvudet på skaft med henne.

Det som är så tråkigt är att hon har utvecklat ngn form av allergi. Det finns i linjerna, en och annan och det är en i kullen som har det utvecklat i tidig ålder. Vet en av hennes halvsyskon som får spruta för det. Vet inte om det finns mer för tyvärr är ju allergi en sak som sällan skrivs ut på kennelsidorna. Det tystas ofta ned.

Jag hoppas det mesta ligger inför löpet som jag väntat på länge, men jag tror tyvärr inte det. Fortsätter det efter löpet måste jag ska för det och göra en allrgiutredning.

Flera vet jag har en överkänslighet mot att bada för mycket. Så även Segra.

Det är hemskt att se henne klia. Och jag önskar det vore mer öppet och ärligt om klådor på vår ras. Att alla uppfödare förde öppen statistik på det så man kan göra ett eget val när man letar valp. Men tyvärr är inte alla öppna med det. Jag hoppas i alla fall med tiden att vi ska komma till rätta med det någotsånär.

IMG_0907IMG_8104IMG_1137IMG_1029

Annons