Katter

I vårt hus har vi tre katter! De ska presenteras här lite kort!

Äldst är Zlatan som är vår hittekatt. Troligen en utslängd sommarkatt. En kvinna jag känner såg den flertalet ggr i allén nära oss, så liten och så rädd.

En vacker dag, den 3 okt, när vår son Sam fyllde 7 år 2005, så lyckades hon fånga honom genom att kasta en filt över honom. Hon kom med honom och så fick han bli kvar. Han var stor som en 8-10 v kattunge men enligt veterinären var han 6 mån. Så mager och så eländig.

Första tiden var han så rädd så han bodde i en stor hundbur för att han inte skulle fly över allt. Varje dag tog vi ut honom flera ggr, och han blev snabbt trygg i min famn. Han satt alltid med mig i gungstolen och kröp under mitt långa år. Där satt han i timmar och bara njöt. Han är husses katt, han verkligen älskar sin husse. Andreas hinner itne sätta sig i fotäljen förräns han ligger i knät och spinner.Än i dag är han väldigt rädd för andra människor det går aldrig ur honom.  Nu har vi haft honom i 10 år.

_DSC8468 IMG_4284

Ulla Blåsladd

Ulla. Ulla är döpt efter Andreas moster Ulla. En undarbar kvinna som jag saknar. Hon älskade blått. Ulla är blå grå så då fick hon heta det.

Ulla föddes 16 juli 2007. Hemma hos oss som då bodde i Ringarum. De var 3 i kullen. Kungen som bor hos Maria med fam i Norrköping och Safira som bor här.

Ulla fick en kattunge 2 nov 2008, Ester som i dag inte lever efter en olycka i sin nya familj.

Ulla är en speciell katt. hon älskar bara sin matte. ANdra kan hon bita riva elelr flyga på. Om hon känner för det. Hon är en knäpp katt. Men jag älskar denna katt så det gör ont. Hon är mig så kär. Hon är egensinnig, vill ha allt på sitt sätt. Annars blir hon arg. Inte på mig men andra.

Hon är drottningen i huset! Alla taom jag är mer eler mindre rädda för henne. Och hon vet om det! Men visst är hon vacker?

_DSC0679IMG_3956

Safira Diamantsladd

Safira är då syskon till Ulla. Hon är motsatsen till Ulla. Hon är snäll och vänlig, man kan göra vad som helst med henne! Hon kan vara lite rädd för nya människor en stund, men aldrig flyga i folk. Hon älskar att ligga i famnen och bli kliad på magen eller i ansiktet, bara man tar i henne! Hon är så fin hon med!

_DSC9091_DSC8901

Annons