Witch

Östanvindens Whitney Houston

Vår högt älskade Witch.
Vet inte hur jag med ord ska kunna förklara denna hund.
Familjens allt. Hon är oss alla så oerhört nära. Så speciell. Så fantastisk. Så snäll. Ett gott hjärta.Stort hjärta!
W1
Witch är vår egen uppfödning. Hennes mamma är Ottilia, som ni kommer kunna läsa om under Änglar.
Witch blev till i Norge 30 dec 2002.
De var 8 i kullen men en var dödfödd. 4 tikar och 3 hanar. De fick artistnamn.
Witch var som liten, 2 veckor gammal sjuk. Hon fick någon infektion så vi höll på att förlora henne. Vi for i ilfart till en vet som med nöd och näppe kunde hålla henne i liv. Hon var nästan borta när vi kom fram! Men hon var med hem.
Under ett antal dagar bar jag henne nära mig innanför mina kläder, matade henne och såg till att hon diade och blev ompysslad av sin mamma. Fick ligga hos sina syskon stunder för att inte tappa det. Sedan bar jag henne.Så hon var varm hela tiden.
Hon överlevde. Vi skulle inte spara henne utan den tiken som gick till Norge, men vi vågade inte sälja henne då hon varit så sjuk.
Så hon sparades. Och hon var inte klok som valp. Så lik sin mor som också var helt galen!
Men herregud vilken hund.
Jag älskar henne mer än livet självt. Hon är en sådan enorm personlighet. Man glömmer henne inte i första taget.
Hon ylar luzernylet så fort hon är glad, och hon är alltid glad……  Det kan verkligen gå mig på nerverna!!!
W2
Sedan har hon bara det där. Som man inte kan sätta ord på.
11 mån gammal jagade hon med sin mor, olovandes…. Var borta över ett dygn. Snö, is, gått över sjön.
Alla fantastiska människor som hjälpte oss, leta efter Witch och hennes mamma. Ottilia hittades 2 dygn senare. Vi är dem evigt tacksamma!!!
Som 1,5 åring kom hon hem efter en jakt och blev tvärsjuk. Åkte in akut till Smådjurskliniken. Hon gick i svår och djup chock. Så hon höll på att stryka med. De hittade inget fel på henne.Jag grät och grät. Hon var ju så ung! Inte skulle hennes liv vara slut nu!!!
W3
Efter många timmar hittade de felet. Hon har fått in en pinne rakt in i svalget, 12 cm in i henne. När de hittade det blev det bråttom. Hon var för dålig för att söva egentligen, men de fick ju chansa. De opererade henne. Och hon överlevde operationen.
Hon klarade sig den gången med!
2009 kom hon tillbaka efter en jakt och var allvarligt sjuk. Skakade eller mer vibrerade, andades konstigt, dreglade, kunde knappt gå.Ble ilfart till veterinären.
Diagnosen var aktut jaktödem. Ansamling av vätska i lungorna. 6,5 år gammal, underbar jakthund. Hennes tid som drivande harhund var över i samma sekund som diagnosen blev satt!
Hon gick igenom utredningar under sedan hösten. Hjärtspecialister och många veterinärbesök. Blev rekommenderad att kastrera henne så det gjorde vi. Försäkringsbolaget betalade det. Fast jag hade gjort det ändå, men ett fantastiskt bolag. If!
Hennes lungor var trasiga. Hon har väldigt dålig kapacitet. mycket vätska och slem i lungorna som hon får leva med varje dag. Dessutom med tiden har hon utvecklat ett hjärtfel som hon i dag medicineras för. Hon äter även lite medicin för att kunna hålla luftvägarna öppna eller vad man ska säga!
Men det var en stor sorg att hon inte fick jaga mer. Men det fanns inget annat alternativ.
W1
Hon har rymt en gång sedan dess, 2011. Hon jagade en hare förstås. Underbart att höra hennes vackra skall ska ju tilläggas.
Jag fick hjälp omgående att leta.
Jag var verkligen hysteriskt livrädd. För jag visste vad som hände om vi inte fick hem henne snabbt. Hon skulle dö i skogen, förvisso lycklig. Men vi skulle ju aldrig hitta henne! Vi hittade henne efter 30 minuter. Superglad. Jag grät.
Ringde min vet som genast fixade medicin om hon skulle bli dålig. Och hon blev sjuk direkt. Men tack vare jag hade medicinen klarade vi henne. Den gången med.
Hon har genomgått 5 stora kriser. Och hon har överlevt. Vilken styrka hon har. Och vilket enormt stort hjärta den hunden har!
Vad betyder hon för vår familj?
Allt. Hundarna är ju mest mina, men Witch älskar nog alla lika mycket som jag! Det är ju Sams hund.
Den dagen hon inte finns med oss vet jag inte hur det går. Då kommer hela vår familj rasa. Och Sam, hur ska han klara det? Hon älskar honom lika mycket som han älskar henne! Hon har varit med sedan han var fyra. De har starka band!
Hon fyller snart 12 år, den 25 februari. Jag trodde aldrig att hon skulle leva så här länge med tanke på hur sjuk hon var, eller är.
Hon är med och promenerar 1,5 timme i skogen. Det älskar hon. Hon är inget stel.Väldigt fin för sin ålder.
W4
Jag hoppas hon får vara med oss några år till.
Älskade Witch vad vi tycker om dig!!
Annons