SM i lydnad 2016

Jaha då var vi här igen. Kvällen innan SM.

För två år sedan sa jag att Viska och jag skulle göra vårt sista SM i Sollefteå. I januari det året hade jag röntgat henne och fick en chock att hennes kropp var så trasig, hennes höfter var inte fina. 7,5 år gammal. Jag var ledsen och nedslagen.

Vi har simmat året runt. På vintern inomhus i Norsholm varje vecka. Det är toppen för henne! Det gör att hennes kropp fortfarande har kraft och ork och framför allt styrka!

Vi tävlade vårt SM vårt 5:e det året.

Förra året trodde jag också det skulle bli hennes sista, hennes kropp borde inte orka tänkte jag ju hela tiden, snart säger den i från… men nej då, vi gjorde vårt 6:e SM. Älskade kämpe.

I år är det hennes sista SM, helt otroligt hennes sjunde på rad!

Hon är tio år om några veckor. Detta blir troligen hennes sista tävling. Någonsin. Smärtsamt att skriva ska ni veta. Jag älskar att tävla henne och hon älskar att tävla! Det är med lite sorg ja åker och tävlar detta SM. Men mest känner jag givetvis glädje över att hon fortfarande älskar det så hon kvalar in!

Vi ska gå in och visa att man kan, fast man är gammal. Allt går inte lika fort, inte lika smidigt, inte lika precist, men vi ska visa att viljan kan ingen ta i från henne!

Hon skaffades för att valla men blev en toppen Lydnadshund. Så många förstapris denna hund tagit. Vilket mod och hjärta. Hon har gett mig allt hon förmår.

Oavsett hur det går älskar jag henne av hela mitt hjärta!

Skoja ska med och hon ska göra sitt andra SM: Förra året tog det slut fort, i år hoppas jag vi får komma in och köra vårt program och se hur det går. Hon har inte någon momentsäkerhet så det kan gå toppen eller botten. Mig spelar det ingen roll vilket. För jag vet att hon gör vad hon förmår efter den träning hon får.  Hon är en försiktig hund som utvecklas för varje träningspass. Med ett stort hjärta, vill hon göra rätt, om än med lite eftertanke. Men hon är en enastående vallhund på gården. Där är hon inte försiktig och mjuk!

Och oavsett hur det går så älskar jag även denna hund så högt!

Nu ska jag packa det sista och sedan få in det i bilen för tiiidigt i morgon bitti bär det av!

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till SM i lydnad 2016

  1. starsweepers skriver:

    Du är grymt duktig med dina hundar, Ingela! Hejja er på SM!!! Vi håller tummar & tassar. Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s