Året som varit

Ja här sitter jag på nyårsaftonskvällen och funderar över året som varit. Bra eller dåligt år? Blandat, väldigt blandat. Så fantastiskt mycket roligt men så otroligt mycket tråkigt med!

Januari

Syrran blev sjuk. Fick en stroke 49 år gammal. Jag blev livrädd. Min syster är inte odödlig, det brukar vi prata om hon o jag. Med hennes sjukdomsbild. Man är glad för varje dag! Men här var döden och knackade på kändes det som. Även om det inte var livshotande för dagen, så var jag rädd, så fruktansvärt rädd.

Tränade en del hund, jobbade lite. Var med på Qbaz F kull valpars valpträff. Tränade mycket skydd med Segra som gick som tåget. Jobbade en del i Västervik med underbara människor!

Försökte att få ordning på min onda kropp, nacken. AJAJAJAJAJ. Jag sa upp ladan efter att mannen i huset ballade ur helt. Hade hoppat på och varit fasansfullt otrevlig mot mina kursare, och hoppade på mig när jag var ute med hundarna. Så stroppig man kan bli av att vara ingift till rikedom! Han blev inte superglad när jag informerade om att jag inte var ingift på gården, men det var han… hahaha herregud vad arg han var. Ja kolugn och han galen. Det var faktiskt roligt!

Februari

Witch fyllde 12 år. Vem kunde tro det? Våra första lamm föddes. Var på Qbaz en dag och tränade. Jobbade.. Segra skadade sig lite i handleden under en promenad. Vilade en hel del.

Mars

Mycket skyddsträning. Jobb i Västervik. Hade Värnamogänget på jobb. Många FF kurser. Jag hoppade av som orförande i Fiskevårdsföreningen. Var på skyddsläger.

April

30 april var det 1 år sedan min älskade Nike fick somna in. Det gör ont i hela min kropp fortfarande. Kan inte prata om henne. En stor förlust för mig. Så älskad och så saknad!

Jobbade mycket. Lamningen startade på riktigt! Startade Skoja som gick som tåget! Drog till med 320 p! Var på Qbaz och tränade och pratade. Var med Lotta på Gnistas Mh. Skulle ha Frida läger, men fick förhinder i sista sekund, så jag fick ha lägret själv. Segras carpal skada kom tillbaka och ont i bogarna. Op båda bogarna. Ser inget på carpalen. Marie inkopplad. Vila, rehab.

Maj

Syrran fyller 50 år. En helt underbar fest!!!! Var utan röst i 6-7 dagar. Hemskt! tävlade en del. Skoja och Viska gick bra. Råkade kvala in dem båda till SM, hur det gick till med den träningen de fick. Jobbade en del externt fast jag inte ska det. Skyddsläger här hemma med Jonas W.

Var med Qbaz på schäferslaget. Var jätteskoj. Fick se många hundar och jag förstod vad de menade med att Segra är en bra skyddshund.  Började få kläm på vad de menade.

Juni

Tävlade lite. Jobbade massor! Segra gjorde en magnetröntgen, i bog och carpal. Helt rent. Gahhhh! Fortsatt vila och rehab, Inte kul alls kan jag lova.

Ögonlyste Skoja. OM jag ändrade mig och skulle vilja para henne. Otroligt mycket jobb även denna månad, jag som skulle dra ned!

Juli

Var på Öland och tävlade. Jätteroligt. Var där på ngr semesterdagar hos Plingan i deras paradis. Underbart! Spårade tidiga morgnar, och drack kaffe innan alla vaknade.

Startade Skoja sitt första SM som tog slut i gruppmomenten! Hon blev rädd och lämnade planen!

Viska startade sitt sjätte SM, gjode det jättebra med den träning hon fått. Men två stora missar gjorde vi hamnade långt ned. Men jag är oerhört stolt över denna hund. 6 SM i rad. Jag tror att hon nästan varje år kvalat in på sina första tre tävlingar varje säsong. En jämnare och mer momentsäker hund kommer jag aldrig att få!

2 Frida läger hanns med! Fullbokade med kö!

Augusti

Spårade mycket. Var på Qbaz och åt kräftor! Var på en workshop för Maria Brandl. Jobbad enormt mycket nu med! Segra gått på rehab hos Marie, hon är mycket bättre men inte bra, Började klia lite.

Bestämde mig för att para Skoja. Parades första gången 25 aug. Taff var en fin gentleman! Ett Frida läger hanns med.

September

Var på kennel läger i fem dagar. Att åka på läger med Lotta, då har man inte tråkigt. Tur var det.

Hade spårkurser två st. Jobbade massor här med! Kände jag var tvungen att bromsa lite. Försökte strukturera lite mer. Blev lite bättre. Hade Värnamogänget här! Jättekul!

Ultraljudade Skoja som konstaterades dräktig! Kluven. Glad men rädd. Var på Öland på skördefesten. Fantastiska dagar  Plingan och Lasses Paradis! Spårade och njöt!

Oktoberjobbade och jobbade. Minimalt med egn träning öven denna månad. Var TI i Åtvidaberg. Var i Sävsjö och jobbade.

Skojas valpar kom till världen dramatiskt den 25 oktober. 5 levande. 3 tikar och två hanar!

Segras klåda ökade u mitten av oktober. Markant! Fick sätta henne på korticon. Var öppen med det. Gjorde BH provet med Segra 4 oktober. Inte ett grattis från uppfödarna!

Här ngn stans blev jag urkastad ur kenneln. Inte ens fel att två träter, det är helt klart. Men här valde hon att bryta all kontakt med sin egen uppfödning. För en skitsak vi inte var överens om.

November

Jobbade men lite mindre pga valparna. Var i Ullared. Segra fick ökad motion. Inte bra än, men vi belastar lite. Skaffar mig en egen Laser. Det bästa jag gjort!

Valparna upptar all min tid. Jag lägger allt på dem. Lite dramatiskt runt dem. Skoja är världens bästa mamma, men vaktar dem med sitt liv mot hundarna. Tveksam mot vissa människor, och barn gillas inte i valplådan. Hon är som en lejoninna. Men så fin med dem.

En underbar tid som jag minns som en av de bästa tiderna i mitt liv.

Bestämmer oss för att spara en tik. Får maila och säga i från schäfern jag tingat. Tur i oturen blev det bara grått så det hade inte blivit ngn ur just den kullen i alla fall. Det kändes lite bättre då.

Startar upp en spårgrupp till.

December

Många julhazarder med mina träningsgrupper. Så roligt! Fortsätter med min spårgrupp i det underbara vädret. Älskar att det är varmt och inte snö och kallt.

Valparna växer och jag ger dem hela mitt hjärta, all min tid ger jag dem. Jag tar med dem på upplevelser, åka bil, ta med på dem på skogsturer varje dag, besök hos syrran och deras djur, åka till fåren, till mamma, till Lorna. De har fått möta mycket tillsammans. Jag tror de har fått en stabil grund att stå på.

I dagsläget har jag två kvar. Bitza som ska flytta den 4 januari och Zmickra som ska bo kvar här. Jag älskar att ha valpar, men inte att de ska flytta. Jag kan ärligt säga att det inte är jobbigt. Jag har försökt aktivera dem så de inte ska behöva riva hemmet och det har fungerat. De är vilda och har kamplust utan denna värld.

Det har varit en sorglig jul, inte som alla andra jular. Att lämna dem har gett mig många oroliga nätter, med vakentimmar. Många tårar som fällts, innan, under och efter de åkt. En sorg. Så tung. Sedan har jag de bästa valpköparna, så det beror inte på det. De är helt underbara med sina hundar. Det känns bra med dem alla, och jag vet de tar väl hand om dem, gosar med dem, pysslar med dem och ger dem all kärlek och trygghet de har rätt till!

Julen tillbringades med släkt och vänner. Lugnt som vanligt och bara mysigt!

Witch har varit krasslig. Hjärtat är sämre men vi har fixat med medicinen. Så hon mår bättre. Jag hoppas innerligt hon får vara med ett år till!

I stora drag har 2015 inneburit massor med jobb, skadad hund,  roliga skyddsträningar, valparna, det bästa av allt mina älskade valpar och att Skoja överlevde! Syrran mår bra. En del besvikelse men mycket roligt!

Tack alla ni för ett blandat 2015!

Jag önskar er alla ett Gott Nytt 2016!

 

 

 

 

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s