Årsdebut med Skoja

Jag älskar Abba och detta är min favorit låt med dem. Och i dag känns den ännu mer toppen att lyssna på!! Jag spelar den när jag ska träna hund eller tävla! Det gjorde jag alltid med Nike och Viska! Den gick på repeat i bilen om jag var själv.

Lyssna och läs om min fina hund! Ett inlägg tillägnat Skoja.

I dag skulle Skoja och jag göra årsdebut! Jag brukar ju byta hund i sista minuten till Viska för att hon är säker och går bara att köra även utan speciellt mycket träning. Hon är så momentsäker men brister i detaljerna så klart men fullt startbar om man säger så.

_DSC0432

Denna gång gjorde jag inte det fast jag hade lust efter fredagens pass med Skoja och med Thinas hjälp! Var mycket hon hade glömt. Och jag menar verkligen glömt. Skoja är en sådan hund att det hon gör och utför tror hon verkligen är rätt! Viska kan tappa huvudet och köra på och chansa och klara förlusten om det blev fel. Det skulle aldrig Skoja göra!!!

150104 356   150104 663

Men i Skojas värd får man inte göra fel. Så hon gör vad hon tror är det jag vill. Svårt att förklara men hon är så känslig i lydnaden! Hon är så noga att göra allt på det sätt hon lärt sig. En god egenskap för det mesta. Tex så måste man vid vittringen vara försiktigt så man inte springer in i pinnarna, att man griper korrekt från början så man kan hålla jättefast, och springa i ett planerat tempo så man kan göra en fin ingång utan att ha ngn rörelse i munnen. Hålla ordentligt tills man säger loss. För det har hon lärt sig jag vill ha! Och det kostar då lite i tempot. Hon är en tänkare, en underbar sådan säger jag!

_DSC0111

Vi fick nummer 1. Gruppmomenten gick fint!

Sedan gick vi ut. Värmde henne inte direkt. Utan stod och pratade lite, lekte med henne och busade upp henne. Gick in på planen med glädje och känslan att det var vi, hon och jag.

_DSC0133

Fria följet kändes fint! Hon var med. Annorlunda att gå med vid sidan. Viska känner jag och hon gasar och ligger på, Skoja ligger bättre i pos och tränger inte så. Fina steg ff. Ett roligt fritt följ var det!!!

_DSC0409_DSC0294

Z kändes fint. Men var säker på att hon satte sig sista skiftet istället för stå. Men hon stod!Jag gissar hon tänkte sätta sig men kom på sig själv. Duktiga Skoja! Fina skiften, bra upptag. Fin känsla!!!

Inkallning. Jag skulle vilja ha mer fart, men detta tempo är tillräckligt om jag ser på många andra. Domarna vill inte alltid se det vi vill se! Ett bra stopp och ett bra läggande. Mycket nöjd med stoppet då hon har svårt för det, vill gärna ta ngt steg.

IMG_2959

Rutan! Ja vad ska jag säga. Ett av hennes svaga moment. Fint konskick, bra ruta med fin placering, tog kommandon snabbt. Ingången som blev från hennes svåra håll gjorde hon fint! Hon brukar kunna valla in mig i båge och jag får säga fot… men inte i dag! Bästa Skoja! Så jäkla nöjd med henne!!!

150104 142

Dirr app. Ehhh i fredag och söndags var den mer eller mindre helt väck. Det är hennes minst tränade moment. Hon har svårt med linjerna och så, svårt att sortera ruta eller dirr app. Inte fått nöta in signalerna ännu. Men i dag gjorde hon det jättebra!!!! Fick hennes svåra håll och givetvis åt det hållet som apporten syntes sämst på. Men hon briljerade för mig! Älskade lilla hund vad duktig hon var!!! Här kändes allt annat överflödigt! Vi hade vunnit, hon fixade detta svåra!

IMG_0753

Metallen. Jättefint. Ett av hennes bästa moment om jag inte kastar för snett!

Vittringen. Hennes svåra moment nummer tre. Hon vill bara gripa, på det sätt hon lärt sig och komma i rätt och hålla fint. Missade ngt med analysen i inlärningen. Men i dag, ut, klippte rätt och in. Perfekt! Önskar högre tempo men hon gör det för övrigt så himla fint! Inte en rörelse i munnen!

Sedan fjärren. Den gör hon bra. Riktigt bra! Tog alla kommandon, kan ha svårt med första speciellt när det är uppsitt! Fina skiften och samlad som hon är som hund! Här är det en styrka för henne!

110629 089

Jag var så glad att på väg tillbaka till henne på fjärren hade jag lust att bara ropa bra och låta henne flyga upp i famnen på mig. Men jag sansade mig! Gud vilken tanke tänk om jag gjort det!!!! Herregud!

150104 193

När vi var klara ropade domaren att han aldrig sett ett sådant fint program! Det värmde! Nu vet jag ju att denna domare är av den snällare varianten, men jag är ändå oerhört stolt och glad över vår prestation. Det var lika för alla! Alla fick en snäll bedömning!

Mellan momenten fick hon massor med beröm och fick vara livlig. Det känns bra att kunna stötta henne och att domaren inte är så stel där. I slutet av programmet kändes hon lite trött. Hon har ju liksom inte ngn träning i kroppen för det här, ingen mental ork. Men jag peppade henne så de som såg henne sa det inte syntes!!! Min lilla kämpe!

IMG_4816

 

Jag vet att vi inte gick för 320 p, men i mitt hjärta var hon värd varenda poäng. För jag vet, och några nära mig, Adelia, Helene och Lotta, hur hon är, hur hon varit och hur svårt jag haft att träna henne. Hon är så olik alla mina andra jag haft.Så tänkande, så lugn och stabil. Gör inget förhastat. Så i min värld är hon värd dessa 320 p. Hon har gjort en resa med en fruktansvärt trög matte som inte kan inse vilka kvaliteér hon besitter!

Jag bara tjattrar om mer fart, mer go, mer gas…… Varför. Jo för jag är van vid den typen av hund. Mycket lättare att träna för mig!

150104 470

Skoja kallade jag tråkig och loj. Inte snällt av mig alls. Ska aldrig mer säga det! Det hon inte har i benen har hon i huvudet. Hon har inte dömt sin matte, hon bara jobbar och gör det jag ber om, med sin precision, det jag har lärt henne faktiskt. Och så har jag mage att klaga på hennes tempo! Usch jag skäms nästan!! Men hon är en liten hund på 15 kg men hennes hjärta väger nog 10 kg, för det är ett stort kämparhjärta i den lilla hunden, min lilla hund, min Skogsvallarens Rimfrost! Mitt hjärta väger 10 gram i jämförelse!

Mys hos mig, med leksak,…

150104 484

Vi var ett team på planen. Det känns att det är hon och jag. Hon är inte så intresserad av det som händer runt om henne! Bryr sig inte om det helt enkelt. Inte för att hon är tränad på det utan för hon är nog bara så. Hon är ju en oerhört mattig hund. Hon kan verkligen nonchalera omvärlden bara hon får vara med mig.

Den berömda tungan!!!

IMG_7974 IMG_7891

Nu har vi gjort tre starter i eliten! Och hon har skött sig superfint alla ggr!

 

Hon vill ju inte ens med husse på promenad fast de andra hundarna springer glatt med, hon springer och lägger sig bakom mig. Och han tar ju med henne ändå och då går hon och lufsar runt hans en och springer inte med de andra. När vi går springer hon konstant!

Här hemma om Andreas ropar på henne då hoppar hon förbi honom i luften och upp på mig i min famn eller knä. Haha hon är en rolig liten prick! Hon vill inte sitta hos ngn annan!

Hur söt är hon? Vår socker topp!

150104 760

Tack Anna Hall, Skogsvallarens Kennel. Som jag fick välja och mot dina förmaningar fick köpa denna Skoja, över en bild på ett suddigt mobilfoto ett dygn gammal! Inte nog med att hon först och främst är en jättebra vallhund som flyttar på allt, hon är en jäkligt bra lydnadshund!!!!

En ung Baby! Svanhals!

IMG_4305

Så länge jag har får, kommer det finnas en BC hos oss, från Skogsvallarens! Eller dess linjer! Varför bryta ett vinnande koncept. Först min älskade Viska och sedan min älskade lilla Skoja,( alias Kronprinsessan, Baby, Babydoll, Strösocker, Dollan,)

Just ja och hon blev ju dessutom Dagens Lydnadshund på tävlingen!!!

IMG_7736

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Årsdebut med Skoja

 1. Syrran skriver:

  Du ska inte säga ni inte var värda 320 poäng och be om ursäkt för de poängen. Ni har fått 320 poäng för domaren tyckte ni var värda det! Säkert flera med honom. Sträck på dig och njut! Poängen är faktiskt era!!! T till dig det!❤️

  Gilla

 2. nike2004 skriver:

  Jo men jag tycker hon är värd det, även fast jag vet han missade saker, men det var ju lika för alla! I dag om ngn dag var hon värd detta! Och domaren tyckte ju faktiskt så! Och hon var så duktig, så duktig!!!!

  Gilla

 3. high5 skriver:

  GRATTIS!! Jag vet att du hade varit precis lika glad och nöjd med er fina prestation även om poängen varit lägre. Man vet ju själv hur man vill det ska se ut – och framförallt kännas – och får man till den ekvationen så är resten ointressant, även om det självklart är jätteroligt om domaren delar ens uppfattning! 🙂 Du och Skoja är ett jättefint team och du har gjort en enastående bra jobb med henne.
  Det känns dessutom alltid roligt att få skriva positiva saker om dig eftersom du är så generös med beröm och positiva kommentarer till både elever och träningskamrater i din omgivning. Så sug i dig av allt beröm och njut av det – det är du verkligen värd!
  Kram

  Gilla

  • nike2004 skriver:

   Tack Helene! Vad go du är! Ja att hon gick bra det kände jag, men inte 320 p men jag är glad för det för det kommer jag nog aldrig få uppleva ngn mer gång!
   HO var duktig och gjorde det riktigt bra! Nöjd med henne!!! Sockertoppen!!!!

   Gilla

 4. Ditte Andersson skriver:

  Önskar jag sett hela ert program. Så roligt när det känns helt bra och man får till dom där delarna som man vet är svåra 🙂 Hon är jättefin din sockertopp.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s