Skyddsläger

I helgen som var hade vi skyddsläger. Pernilla och Micke anordnade det och Micke var figge!

Fredagen körde vi ett eller två korta pass. Segra går fint i skyddet nu. Vi ronderar, anskäller, tränar flykter, inhopp mm. Det mesta går riktigt bra. Skyddslydnaden jobbar vi med mycket i varje pass. Hon har svårt att rätta sig in i ledet. Hon vill hellre köra utan mig ibland! Raringen!

IMG_1222

Men vi jobbar på. Jag tror inte vi hittat rätt knapp att få henne begripa vad jag är ute efter riktigt! För hon är ju en sådan hund som måste förstå varför hon ska göra det, sedan gör hon det bara precis som: Jaha det ar så du menade, ja men då gör vi så!

Lördagen missade jag förmiddagen. Jag jobbade och hade jätteroligt på det hållet.

På em var vi där igen! Vi körde två pass då med. Hon gick bra. Fin urkallning!!!! Det gör hon bra trots vi inte gjort det många ggr. Där är hon lydig och öppen!

IMG_0907

När vi går in är hon allt annat än just det. Då är hon inte superkul. Då försöker de reta upp mig för att jag ska stränga till mig, problemet med mig är att jag inte blir arg när jag tränar hund!! haha jag blir ju bara full i skratt och det kan jag tycka är en positiv sak för mig i lydnanden. Här ligger det mig lite i fatet då man måste ha kontroll på hunden här.

Men de fick inte igång mig då heller…. så hon släpade in mig på plan, återigen!

Söndagen var vi inne i ridhuset! Skönt!!!!

Segra fick köra en del saker ur IPO 1. Och jag blev väldigt glad över hur hon hanterade det. Jag älskar att köra henne!!!!

IMG_0889

En överraskning var att våra uppfödare Peter och Y0sette på Qbaz kom upp och kollade! De ringde bara och sa de ville komma.Det var jätteroligt då de bara sett henne in action på min filmsida i skyddet. Det är en sida där jag lägger upp alla mina filmer så jag kan gå tillbaka och titta! Mycket nyttigt!

Det kändes som de var nöjda vilket är roligt då det är min första hund jag kör skyddet med!

Och så hade vi ju kullbrodern Enzo med. Gruppens läckerbit! Vilken snygg hund! an var med för första gången och skötte sig jättefint! Man ser vissa likheter med Segra och honom! Otroligt roligt att de kom med honom!

IMG_1014

Sedan var det andra underbara människor med! Tack alla ni för en underbar helg!

På bilden är det Anna Persson och Stefan Björkman som dividerar!!

IMG_1410

Ett stort tack till Pernilla och Micke som ordnade det! Planera in fler direkt tack!

Ett extra tack till Micke som både på lägret och varje vecka ställer upp och tränar oss.Helt nya i sporten och vi får en sådan bra figge.

Det känns så bra! Han kan läsa hund. Och det viktigaste han kör inte alla på ett och samma sätt. Utan alla hundar byggs upp efter typ av hund och förare!

Fel person på Segra, så hade hon inte sett ut så här i dag det är jag helt övertygad om!  Det är hans förtjänst att hon går som hon gör i dag!

IMG_1271

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skyddsläger

  1. starsweepers skriver:

    Låter superkul!!! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s