Qbaz Exi

Stort grattis till Segra, Qbaz Exi och alla hennes syskon som i dag fyller 2 år!

För två år sedan visste jag inte att hon fanns detta datum. Då hade jag tingat en tik från Rapports.

Jag hade sett denna kull, modern var en syster till den fadern jag tingade efter. Men valde Rapports för det var mer ett säkert kort. Mer känd.

Var noga med att säga jag ville ha en tecknad tik, absolut inte svart eller grått. Idiotförklarad troligen. Man ska inte stirra på färg. Nej det håller jag med om. Men jag hade ingen brådska med valp och ville absolut ha en tecknad, så då hade jag tid att vänta tills det föddes en sådan jag vill ha, och även med en bra insida förstås!

Och ska sanningen fram ville jag inte ens ha valp då. För jag hade min älskade Nike. Men visste ju att Nike levde på övertid redan då. Och ville hon skulle vara med och fostra en valp, för en bättre hund till det kommer jag aldrig att få i mina händer.

En valp föddes på Rapports, en tecknad tik, som jag fick reda på efter två dagar att den skulle bli min!

Men ödet ville annorlunda! Sex dagar gammal dog den. Sorgligt givetvis. Och jag började genast leta vidare. För nu ville jag ju ha en valp när jag ställt in mig på det under hela dräktigheten!

Kom in på Qbaz sida. Kände igen den. Stod de hade en tik kvar! Visste det varit sju valpar i kullen, och en tecknad. Men vad är sannolikheten det är den tecknade tiken kvar?

Ringde upp och presenterade mig. Sa snabbt som det var att jag var ute efter en tik, men den måste vara tecknad. Och det är väl en grå ni har kvar?

Peter i andra änden säger det är den tecknade som var kvar. Jag blev eld och lågor och sa jag ville ha henne. Låter inte klokt men jag ville ha den stammen, så jag skulle bara ha henne! Ja nu var inte han så pigg på att sälja henne över telefonen till mig så det blev en annan procedur! Haha herregud. Hade det varit jag som fått detta samtal hade jag aldrig sålt en valp till den personen!

Hur som helst, detta var en lördag kväll. Torsdagen hämtade jag henne! När jag såg henne föll jag som en fura.

Vem kan motstå en galen valp som kastar sig på en och biter en och sedan iväg och hämta ett fårskinn att jucka på???

Raringen

130530 218

 

Hon var redan betalad och klar. Så det var att bege sig hemåt!

Min bästa vän Adelia var med mig. Och vi hade så roligt och hon är i dag Gudmor till Segra! Och Segra har även en Gudmor till, min syster, min stöttepelare! Det är hon som fått mig att tro på mig själv i detta med hund! Det är hennes förtjänst att jag faktiskt i dag jobbar med det jag gör, att jag startade företaget!

130530 349

Jag har inte ångrat denna hund en dag! Jag hade ju min Nike kvar, som gjorde det jobbet jag ville hon skulle göra. Hon fostrade, lekte och hon älskade denna lilla valp!

Redan som liten gillade hon detta vatten!

130621 015

Ingen, inte ens Segra kan ta Nikes plats. Det kan ingen. Men det ska ingen kunna. Likväl som ingen kan ta någon annans plats. Alla har en egen plats i mitt hjärta. Jag är schäfermänniska i hjärtat så är det. De är speciella, de har det som jag vill ha. De är trogna, följsamma, finns alltid bakom mig, vart jag än befinner mig.

140311 079

Och den rollen har Segra tagit efter Nike. Hon är min trogna följeslagare. De andra följer ju mig med. Men Segra gör det på just schäferns sätt. Jag är hennes liv. Och hon är mitt.

140311 134

 

Segra är helt annorlunda mot Nike. Jag jämför dem ofta. Ibland har Nike ett plus och ibland har Segra ett plus. Men för mig är det inte ett minus någonstans. Utan jag tycker det är roligt att jämföra dem. De är så olika man kan vara inom samma ras, men de har samma grundegenskaper. De kan dö för mig tex.

Jag lärde mig så mycket på Nike. Tio år tillsammans med denna enormt svårstyrda hund, högtempererade hårda hund gav mig mycket.

Nu gör jag en ny resa med denna hund och lär mig massor!

130530 177

 

I dag fyller hon två år. Det innebär att hon snart är stor flicka. Och det gillar jag inte. Hon ska alltid vara min Lillefot. Som på kvällarna kryper upp i fåtöljen i mitt knä och somnar på rygg. Stor som hon är sitter jag som ett skruvstäd och kippar efter andan!

Jag ser fram emot 2015. Har planer, men vi får se hur det blir med dem. De kan justeras och ändras på resans väg! Hur det än går, är hon min, och bara min Segra!

Återigen, Grattis alla syskon i E kullen!

Och tack återigen Peter och Yosette för att ni inte la på luren i örat den där lördag em. Utan lät mig köpa denna guldklimp!

Jag älskar henne så det gör ont!

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s